SAYFALAR
▼
20 Aralık 2019 Cuma
ZEYTİNYAĞLI AYVALI YER ELMASI
ZEYTİNYAĞLI AYVALI YER ELMASI
MALZEMELER:
1 KG. YER ELMASI
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET AYVA
1 ADET LİMON VEYA 1 ADET PORTAKAL
ŞEKER
TUZ
ZEYTİNYAĞI
MAYDANOZ VEYA DEREOTU
YAPILIŞI:
YER ELMALARINI AYIKLAYIP YIKAYINIZ.YAYVAN BİR TENCEREYE ZEYTİN YAĞINI VE BÜTÜN DÖRDE BÖLÜNMÜŞ KURU SOĞANI KOYUNUZ.HAVUÇLARI DİLİMLEYİNİZ VE İLAVE EDİNİZ. KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRADIĞINIZ YER ELMASI VE AYVALARI DA TENCEREYE KATINIZ. ÜZERLERİNE BİR ADET SUYU SIKILMIŞ LİMON YADA PORTAKALI GEZDİRİNİZ.ŞEKERİNİ,TUZUNU KATINIZ.YETERİNCE SU İLAVE EDEREK ORTA HARARETTEKİ ATEŞTE YAKLAŞIK YARIM SAAT KADAR PİŞİRİNİZ.BİR SERVİS TABAĞINA BOŞALTINIZ. SOĞUDUKTAN SONRA KIYILMIŞ MAYDANOZ VEYA DEREOTU İLE SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Güzel yazı teşekkürler.
YanıtlaSil