SAYFALAR
▼
13 Ocak 2019 Pazar
HAŞHAŞLI VE ÇÖREK OTLU EV EKMEĞİ
HAŞHAŞLI VE ÇÖREK OTLU EV EKMEĞİ
MALZEMELER:
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı ılık su
YAPILIŞI:
Biraz ısıtılmış su,tuz,şeker ve mayayı koyunuz.Biraz kabarmasını bekleyiniz.Daha sonra ununu ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız.Yoğurma kabına poşet geçirip hava almamasını sağlayınız.1 saat bekletiniz.Daha sonra biraz karıştırarak havalandırınız.Pişireceğiniz kabı çok az yağlayınız.Hamuru kaba alıp şekil veriniz.Üzerine çörek otu ve haşhaş tohumu serperek tekrar poşet geçirip bu kez yarım saat bekletiniz.Fırını 180 derecede ısıtınız.Isıtılmış fırında 35 dakika pişiriniz.Fırından çıkarınca üzerine bir bez örterek soğumasını bekleyiniz.İyice soğuyunca kesiniz.Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder