LORLU ISPANAK
MALZEMELER:
1/2 kg. ISPANAK
1 ADET KURU SOĞAN
1/2 ADET HAVUÇ
4 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
250 gr. LOR
1 SU BARDAĞI SÜT
SIVI YAĞ
TUZ
KIRMIZI PUL BİBER
YAPILIŞI:
SOĞAN ,SARIMSAK VE HAVUCU RENDELEYİNİZ. SIVI YAĞDA SARARTINIZ. AYIKLANMIŞ,YIKANMIŞ VE DOĞRANMIŞ ISPANAKLARI İLAVE EDİP ÜZERİNE PİRİNÇ VE TUZ KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ. PİRİNÇLER PİŞİNCE LORU SÜTLE KARIŞTIRIP ISPANAKLARIN ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ.BİRAZ PİŞİRİP ALTINI KAPATINIZ. SERVİS EDERKEN ÜZERİNE KIRMIZI PUL BİBER SERPİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder