SAYFALAR
▼
3 Eylül 2018 Pazartesi
KAVURMALI -PATLICANLI PİLAV
KAVURMALI-PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER:
1 KASE PİRİNÇ
1 KASE KAVURMA
1 ADET BÜYÜK PATLICAN
1/2 DEMET DERE OTU
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI:
PİRİNCİ ILIK SUYLA TUZLAYARAK ISLATINIZ. PATLICANI ALACA DOĞRAYINIZ. PATLICANLARI KÜP KÜP DOĞRAYINIZ VE TUZLU SUDA BEKLETİNİZ.DAHA SONRA HAFİF SIKARAK KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ.BİR HAVLU KAĞIDIN ÜZERİNE ÇIKARINIZ.FAZLA YAĞLARI HAVLU KAĞITTA KALACAKTIR.YAYVAN BİR TEFLON TENCEREYE KAVURMA,SIVI YAĞ,TUZ BİR BUÇUK KASE SU KOYUP KAYNAYINCA ISLATILMIŞ,YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ SALINIZ.KISIK ATEŞTE PİLAVINIZI PİŞİRİNİZ.PİLAV PİŞİNCE ÜZERİNE DEREOTUNU KIYINIZ VE KARIŞTIRINIZ.PATLICANLARI DA ÜZERİNE KATINIZ.PATLICANLARI EZMEDEN KARIŞTIRINIZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder