SAYFALAR

4 Ağustos 2018 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PAZI SAPI ÇORBASI


ARPA ŞEHRİYELİ PAZI SAPI ÇORBASI

MALZEMELER:

1 BAĞ PANCARIN SAPLARI
1 KAHVE FİNCANI ARPA ŞEHRİYE
1 ADET ET BULYON
1 ÇORBA KASESİ YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA
4 DİŞ SARIMSAK
SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI:

PANCAR SAPLARINI KÜÇÜK KÜÇÜK KESİNİZ . TENCEREYE SIVI YAĞ VE PANCAR SAPLARINI KOYUNUZ. ÜZERİNE TUZ SERPEREK PİŞMEYE BIRAKINIZ.PAZILAR SOLUNCA ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİNİZ . SU KAYNAYINCA  ARPA ŞEHRİYELERİ VE BULYONU KATINIZ. ŞEHRİYELER PİŞİNCE BİR KASEDE YOĞURT,YUMURTA , RENDELENMİŞ SARIMSAK VE UNU ÇIRPARAK ÇORBAYA TERBİYELEYİNİZ. KARIŞTIRARAK 5 İLA 10 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SERVİS EDERKEN DİLERSENİZ KIRMIZI PUL BİBER SERPİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder