SAYFALAR

5 Nisan 2018 Perşembe

LİMONLU KEK


LİMONLU KEK

MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA
4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET NİŞASTA (200 gr. 2 SU BARDAĞI)
1,5 SU BARDAĞI UN
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET YUMUŞAK MARGARİN

ÜZERİ İÇİN:
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ADET LİMON SUYU

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZ OLUNCAYA KADAR ÇIRPINIZ.NİŞASTA VE UNU ELEYİNİZ.ÇIRPMAYA DEVAM EDİNİZ.KABARTMA TOZU,VANİLYA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ KATINIZ.EN SON MARGARİNİ KATINIZ VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİNİZ.YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜNÜZ.170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİNİZ.KEK PİŞTİKTEN SONRA LİMON SUYUNU VE SOĞUDUKTAN SONRA DA PUDRA ŞEKERİNİ SERPİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www:guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder