SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

OREOLU RULO PASTA



OREOLU RULO PASTA

MALZEMELER:

5 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 DAMLA LİMON SUYU

 KREMASI İÇİN:
3 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET YUMURTA SARISI
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI  TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

ÜST KREMASI İÇİN
1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
1 PAKET KREM ŞANTY

2 ADET MUZ
1 PAKET OREO BİSKÜVİ


YAPILIŞI:
Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri krema halini alana kadar bir mikser yardımıyla çırpınız.
Limon suyu,kakao ve vanilyayı ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürünüz. Ardından; elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırınız.
Hazırladığınız pandispanya karışımını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aktarınız ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriniz.
Pastanın kreması için; süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarınız. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişiriniz.
Pastanın üzeri için; toz krem şantiyi soğuk süt ile mikser yardımıyla çırptıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletiniz.
Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yağlı pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisinden alınız.
Üzerine hazırladığınız ve ılınan kremayı bir spatula yardımıyla yayınız. Muzları pastanın orta kısmına bütün olarak yerleştiriniz.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarınız. Hazırladığınız rulo pastayı, servis tabağına alınız. Üzerini çırpılmış krem şanti ile kaplayınız.üzerine oreo bisküvileri yerleştiriniz.Kalan oreoyu mikserden geçiriniz ve pastanın üzerine serpiniz.Pastanın üzerini çikolata sosu ile süsleyiniz.

En az 5- 10 dakika buzdolabında beklettiktiniz sonra dilimleyerek servis ediniz. Aiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder