SAYFALAR

17 Haziran 2016 Cuma

DUVAK PİLAVI (DİYARBAKIR YÖRESİ)




DUVAK PİLAVI

MALZEMELER:

1 KASE PİRİNÇ
1 BARDAK İÇ BADEM
1 ADET KURU SOĞAN
250 gr.KIYM YADA KUŞBAŞU KUZU ETİ
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KIRMIZI BİBER
SÜSLEMEK İİÇİN YEŞİLLİK.

YAPILIŞI:

PİRİNCİ SICAK SU İLE ISLATINIZ.ÜZERİNE TUZ İLAVE EDİNİZ.BİR TENCERE İÇİNDE İNCE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN İLE ETLERİ KOYUP PİŞİRİNİZ.PİŞTİKTEN SONRA BAHARATLARINI KATINIZ.PİLAVI  BİRE BİR ÖLÇÜ VE TEREYAĞ İLE PİŞİRİNİZ.YUVARLAK BİR KABA ÖNCE ETLERİ ÜZERİNE PİLAVI DÖKÜP SIKIŞTIRINIZ. TERS ÇEVİRİNİZ. KÜÇÜK BİR TAVADA SIVI YAĞ İLE BADEMLERİ KAVURUNUZ.ÜZERİNE DÖKÜNÜZ VE ÇEŞİTLİ YEŞİLLİKLERLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder