SAYFALAR

29 Ocak 2014 Çarşamba

PATLICANLI SARMA PİLAV


PATLICANLI SARMA PİLAV

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
3 adet kemer patlıcan
1 adet kapya biberi
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 adet domates
4 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyunuz ve uzunca ince ince kesiniz.Tuzla suda bekletiniz.Daha sonra kurulayarak sıvı yağda kızartınız.Tekrar peçeteye yağı çıkması için diziniz.Bir tencerede ince doğranmış kapya biberleri ve fıstıkları sıvı yağda çeviriniz.Üzerine iki bardak su ve tuzlu suda bekletilmiş pirinçleri ,karabiber ve tuz ilave ederek pilavı pişiriniz.Bir tavada rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları az sıvı yağda pişiriniz ,tuz ilave ediniz.Bir kek kalıbının içine patlıcanları diziniz.İçine pilavı yerleştiriniz.Patlıcanları kapatınız.Bir borcama ters çeviriniz.Üstüne domates sosu dökünüz.Bir bardak su ilave ederek 200 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder