SAYFALAR

27 Ocak 2014 Pazartesi

KADIRGA PİLAVI



KADIRGA PİLAVI

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs
kuş üzümü
fıstık
sıvı yağ
tuz
1 lt. süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
50 gr. margarin
tuz
karabiber
kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Tavuğu haşlayınız.Yayvan bir tencerede sıvı yağla fıstıkları çeviriniz.Üzerine tavuk suyu ve daha önceden ılık suda bekletilmiş olan pirinci ve üzümleri katınız.Tuzunu ilave ediniz.Pilavı pişirip demlendiriniz .Tavukları didikleyiniz ve demlenmiş pilava ilave ediniz.Teflon bir tencerede margarini eritiniz.Üzerine unu ilave edip sararıncaya kadar çeviriniz.Üstüne sütü ilave ediniz.Tuz ve karabiber katınız.Koyulaşınca altını kapatınız.Borcama pilavı döşeyiniz.Üzerine beşamel sosu dökünüz.Kaşar rendesini serpiniz.200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder