SAYFALAR

13 Aralık 2013 Cuma

ZEYTİNLİ VE CEVİZLİ EKMEK


ZEYTİNLİ VE CEVİZLİ EKMEK

MALZEMELER:
2,5 Su bardağı ekmek unu veya normal un
1/2 Su bardağı kepekli un
1 Silme yemek kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı zeytin yağı (Üstüne Sürmek İçin)
1 Bardağa yakın çekirdekleri çıkarılmış ve irice doğranmış siyah zeytin
Yarım bardak iri kıyılmış ceviz
YAPILIŞI:
Unları ve tuzu genişçe bir kabın içine eleyip mayayı da ekleyip karıştırınız. Ortasını havuz gibi açınız. İçine suyu ve yağı ilave edip yumuşakça bir hamur kıvamında yoğurunuz. 8-10 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam ediniz.Üstünü nemli bir bezle örtüp mayalanmaya bırakınız.Hamur kabarıp iki katına çıktıktan sonra hafif unlu tezgahta biraz yoğurunuz . İçine zeytin ve cevizleri ekleyip hamurun içine karışana kadar yoğurunuz.5 dakika kadar dinlendirdikten sonra uzunca ekmek sekli verip yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Ekmeğinizin uzunluğuna göre keskin bir bıçakla çaprazlama yarıklar açınız. Tekrar kabarması için bir yarım saat bekletiniz.Bu arada fırına koymadan 10 dakika kadar önce fırınınızı 200C dereceye getiriniz.Hamur iki katına çıktıktan sonra üstüne fırça ile zeytinyağı sürüp fırına veriniz. Yaklaşık 35-40 dakika kabarıp iyice kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder