SAYFALAR

14 Aralık 2013 Cumartesi

SARIMSAKLI EKMEK


SARIMSAKLI EKMEK

MALZEMELER:
Bir bütün ekmek
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Bir avuç maydonoz
Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Fırını önceden 200 dereceye ısıtınız. Ekmeği uzunlamasına ikiye ayırınız. Tereyağı oda sıcaklığında biraz yumuşamış olsun. Bir mutfak robotunda zeytinyağının içinde sarımsağı iyice parçalayınız. Tereyağını da ekleyip, biraz daha karıştırınız. Maydonozu ve tuzu da ekleyip, birkaç saniye daha karıştırınız. Karışımı ekmeklerin üzerine sürünüz. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder