SAYFALAR

12 Aralık 2013 Perşembe

SALEP


SALEP

MALZEMELER:
Yarım çorba kaşığı salep
4 bardak süt
2 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın
YAPILIŞI:
Salep ve şekeri tamamen karıştırınız.Karışımı bir tencereye alınız.Sütü üzerine yavaş yavaş ekleyerek tamamını eritiniz.Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz.15 dakika kadar pişirmeye devam ediniz.Koyulaşmaya başladığında ateşten alınız.Fincanla servis ettiğiniz salebi toz tarçınla süsleyiniz.

SALEPİN FAYDALARI:
* Göğüs yumuşatıcı - öksürük ve bronşiti giderir,
* Kabızlığı önler,
* Zihni güçlendirir,
* Basur hastalığının tedavisinde kullanılır
* Adeti düzenler
* Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur
* Vücuttaki ısıyı arttırtır

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder