SAYFALAR

28 Kasım 2013 Perşembe

KIYMALI PATATES MANTISI


KIYMALI PATATES MANTISI

MALZEMELER:
5 adet haşlanmış patates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin :
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
1 kase yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin :
1 Kase çırpılmış yoğurt
Sarımsak
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye rendeleyiniz. Üstüne ince doğranmış maydonozu ekleyiniz. İçine tuz ve karabiber katıp karıştınız. Hazır olan patetes harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayınız. Servis tabağına koyduktan sonra ortasına bastırarak çukur açınız. İçini hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayınız tavaya sıvıyağ katıp soğanları pembeleşene kadar kavurunuz. Üstüne kıymayı katıp kıymaları da kavurunuz. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber katıp karıştırınız kıymalarda kavrulduktan sonra ocaktan alınız. Kıymalı harcı patetes çanaklarının içine paylaştırınız. Üstüne birer kaşık çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökünüz. Tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üstüne döküp servise sununuz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder