SAYFALAR

30 Ekim 2013 Çarşamba

PATLICAN SİLKME


PATLICAN SİLKME

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
1 adet domates
4 adet yeşil biber
6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
,250 gr.kıyma
suvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 adet et bulyon
tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları kuşbaşı tuzlu suya doğrayınız.Kara suyu çıkması için yarım saat bekleyiniz.Bir tencereye kıymayı ,sıvı yağı ve doğranmış soğanı koyunuz.Kıyma ve soğanlar kavrulunca salçasını,etsuyu tabletini katınız.Patlıcanları sıkarak tencereye koyunuz.Üzerine doğranmış yeşil biberleri,kuşbaşı doğranmış domatesleri ve ayıklanmış sarımsakları katınız.Üzerine tuz serpiniz.Patlıcanlar suyunu salıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişiriniz.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave ediniz.15 dakika daha pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder