BADEMLİ BÖRÜLCE SALATASI
2 ADET PATATES
1 ÇAY BARDAĞI BADEM
1/2 kg. TAZE BÖRÜLCE
ZEYTİNYAĞI
LİMON
SARIMSAK
TUZ
YAPILIŞI:
BADEMLERİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU İLE DOLDURUNUZ.ATEŞTE BİR TAŞIM KAYNATIP SUYU SOĞUYUNCAYA KADAR BEKLETİNİZ.DAHA SONRA KABUKLARI KOLAYCA SOYULACAKTIR.PATATESLERİ VE BÖRÜLCELERİ AYRI AYRI HAŞLAYINIZ.SERVİS TABAĞINA HAŞLANMIŞ VE SOĞUTULMUŞ BÖRÜLCELERİ,DİLİMLENMİŞ VE HAŞLANMIŞ PATATESLERİ,SOYULMUŞ BADEMLERİ YERLEŞTİRİNİZ.DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI,LİMON SUYU,TUZ VE ZEYTİNYAĞINI BİRLİKTE ÇIRPARAK SALATANIN ÜZERİNE GEZDİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder