SAYFALAR

19 Temmuz 2013 Cuma

HAVUÇLU-MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


HAVUÇLU-MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:

250 gr KIYMA
2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1/2 SU BARDAĞI ŞEHRİYE
1 ADET BÜYÜK HAVUÇ
1 ADET BÜYÜK KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
1 ADET ET BULYON

YAPILIŞI:

MERCİMEKLERİ AYIKLAYINIZ VE UFAK BİR TENCEREDE KARA SULARI ÇIKANA KADAR HAŞLAYINIZ.YAYVAN BİR TEFLON TENCEREDE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞANI ,JÜLYEN DOĞRANMIŞ HAVUCU SIVI YAĞDA PİŞRİNİZ.DAHA SONRA SALÇASINI KATINIZ.ÜZERENE BİRE İKİ YANİ DÖRT BARDAK SU İLAVE EDİNİZ.TUZ VE BULYON KOYUNUZ.KAYNAYINCA BULGURU KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.PİŞTİKTEN SONRA DİĞER TARAFTA HAŞLAMIŞ MERCİMEĞİ SÜZÜNÜZ.PİŞEN PİLAVIN ÜZERİNE KATIP KARIŞTIRINIZ.KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞINDA ŞEHRİYELERİ KAVURUNUZ.KAVRULAN ŞEHRİYELERİ PİLAVIN ÜZERİNE DAĞLAYINIZ.PİLAVI DEMLENDİRDİKTEN SONRA SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder