GÜNEŞ FASULYE
MALZEMELER:
1 kg. TAZE FASULYE
2 ADET DOMATES
2 ADET KURU SOĞAN
SARIMSAK
ŞEKER
TUZ
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI:
YAYVAN BİR TENCEREYE BÜTÜN SOĞANLARI OTURTUNUZ.TENCERENİN DİBİNE YUVARLAK KESİLMİŞ DOMATESLERİ YERLEŞTİRİNİZ.UÇ KISIMLARINI KOPARDIĞINIZ FASULYELERİ BÜTÜN OLARAK DOMATESLERİN ÜZERİNE ÇİÇEK ŞEKLİNDE DİZİNİZ.ÜZERLERİNE SARIMSAK,ŞEKER VE TUZUNU KOYUNUZ. ZEYTİNYAĞINI GEZDİRİNİZ.BİRAZ SU İLAVE EDİNİZ KISIK ATEŞTE SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA TENCERENİN ÜZERİNE BİR KAPAK KAPATARAK TENCEREYİ TERS ÇEVİRİNİZ.SOĞUK SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder