SAYFALAR

10 Temmuz 2013 Çarşamba

ETLİ MUSKA PAZI SARMASI


ETLİ MUSKA PAZI SARMASI

MALZEMELER:

750 gr. DOLMALIK KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
1 KÜÇÜK KASE PİRİNÇ
1 BAĞ PAZI
1 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
KUZU KEMİKLİ PİRZOLA KAPAĞI
KURU NANE
KIRMIZI BİBER
KARA BİBER
SUMAK
TUZ

YAPILIŞI:

KURU SOĞANLARI RONDODAN ÇEKİNİZ.KIYMAYA KATINIZ.PİRİNÇLERİ YIKAYINIZ VE İLAVE EDİNİZ.BAHARATLARI VE SALÇAYI KATINIZ.İYİCE KARIŞTIRINIZ.PAZILARIN ORTA DAMARINI ÇIKARINIZ .UZUN UZUN ŞERİTLER HAZIRLAYINIZ.TENCERENİN DİBİNE KEMİKLERİ YERLEŞTİRİNİZ.ŞERİTLERE BİRAZ İÇ HARCINDAN KOYUNUZ VE ÜÇGEN ÜÇGEN MUSKA ŞEKLİNDE SARINIZ.KEMİKLERİN ÜZERİNE DİZİNİZ.BİR BARDAK SICAK SU GEZDİRİNİZ.KAYNADIKTAN SONRA YAKLAŞIK KIRKBEŞ DAKİKA PİŞRİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder