SAYFALAR

29 Temmuz 2013 Pazartesi

ELMALI ECE KURABİYESİ


ELMALI ECE KURABİYESİ

MALZEMELER:

4 ADET ELMA
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

125 gr. MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
3,5 SU BARDAĞI UN
½ PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

ELMALARI RENDELEYİNİZ.ŞEKERLE PİŞİRİNİZ.CEVİZİNİ VE TARÇININI KATINIZ. SOĞUMAYA BIRAKINIZ.HAMUR MALZEMESİNİ YOĞURUNUZ.İÇİNE MALZEMELERİNİ KOYUNUZ.RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ŞEKİL VERİNİZ.150 DERECE FIRINDA AZ PİŞRİNİZ.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder