SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

YUMURTALI -YOĞURTLU KEBAP (URFA)




Malzemeler

5 Kişilik

4 adet (lavaş) açık ekmek

½ kg az yağlı kıyma et

½ kg yoğurt

1 yemek kaşığı salça

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

4-5 yemek kaşığı yağ

6 adet yumurta

Tuz



Hazırlanışı

Ekmekler kare biçiminde dilinerek büyükçe bir tepsiye dizilir. Bir tava içerisinde iki yemek kaşığı yağda kavrulan salça, yarım bardak su ve tuzla birlikte bir iki taşrım kaynatılarak ekmeğin üzerine ilave edilir. Kıyma  bir tavada kavrulur ve ekmeklerin üzerine serilir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür.  Daha sonra tavada kalan yağda çırpılan yumurtalar pişirilir.Yoğurdun üzerine dökülür.Dağlanan kırmızı biber ve nane tepsi üzerine dökülür, servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder