SAYFALAR

18 Haziran 2013 Salı

TAVUKLU ENGİNAR DOLMASI


MALZEMELER:

6 adet enginar
300 gr. kemiksiz tavuk but
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı biber

Enginarı haşlamak için: 

Su, 1 ince dilim limon, tuz

Beşamel Sosu İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz

Üzeri için:

6 ince dilim taze kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Enginarları orta boy bir tencereye alınız. Üzerini geçecek kadar su ilave ediniz. 1 ince dilim limon ve bir miktar tuz ekleyerek 10-12 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız.Haşlanan enginarları fırın tepsisine diziniz.
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük yemeklik doğrayınız. Tavuk butlarını eşik boyutlarda kuş başı dorayınız.
Orta boy bir tencereye sıvı yağı, soğan ve sarımsağı alınız. Üzerine bir miktar tuz ilave ederek soğanlar hafifçe şeffaflaşıncaya kadar kavurunuz.Soğanların üzerine tavukları ilave ediniz ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyiniz. Ocaktan almadan kırmızı pul biber ve karabiberi ilave ederek 1 dakika daha soteleyiniz.
Pişen tavukları enginarların üzerine paylaştırınız.Küçük bir sos tenceresine beşamel sos için unu ve yağı alınız. Unun kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kavurunuz.Hazırladığınız una yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Bir yandan da karıştırmaya devam ediniz. Tüm süt bitip sos koyulaşınca kadar karıştırarak pişiriniz. Tuzunu ilave ederek ocaktan alınız.Beşamel sosu enginarların üzerine paylaştırınız. Son olarak üzerilerine  birer  ince dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında fooğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder