SAYFALAR
▼
29 Haziran 2013 Cumartesi
TAS KEBABI
TAS KEBABI
MALZEMELER:
1 ÇORBA KASESİ PİRİNÇ
500 gr.KUZU KUŞBAŞI
1 ADET KURU SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
TUZ
KARABİBER
TARÇIN
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
PİRİNÇLERİ ISLATINIZ.BİR TENCEREYE AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE SIVI YAĞI KOYUNUZ.SOĞANLAR SARARINCA ETLERİ İLAVE EDİNİZ.SUYUNU SALIP ÇEKİNCE ÜZERİNE KARABİBER,TARÇIN VE TUZUNU SERPİNİZ.ETLERİ ORTA ŞEKLİNİ VERECEK BİR KASEYE KOYUNUZ.YAYVAN BİR PİLAV TENCERESİNİN İÇİNE TERS KAPATINIZ.ETRAFINA PİRİNÇLERİ TUZUNU VE SUYUNU KATINIZ.TEREYAĞINI İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.PİŞTİKTEN SONRA KASEYİ ÇEKİP ALINIZ.PİLAV TENCERESİNİ TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPINIZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder