SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

TAŞ EKMEĞİ (URFA)




Malzemeler


2 ekmeklik mayalı hamur

2 bardak süt

2 yumurta

1 çay bardağı sadeyağ

3 çay bardağı tozşeker ya da pekmez

3 su bardağı su

1 su bardağı ceviz içi



HAZIRLANIŞI

Bir kaba boşaltılan hamurun içine iki yumurta ve iki bardak süt konularak iyice çırpılır. Kepçeyle alınan çırpılmış hamur yağlanmış tavaya dökülerek kısık ateşte ve çay tabağı büyüklüğünde iki yüzüyle pişirilir ve hamur bitene kadar tava sürekli yağlanır. Bir tencereye artan yağ konulur. Eriyince üç bardak su ve üç bardak şeker ve yağ konulup kaynatılır ve taş ekmeklerin üzerine dökülür. Balını canına iyice çekince üzerine çekilmiş ceviz dökülür. Afiyet olsun.





* Urfa ağzında bazı sözcüklerin başındaki (t) harfi; tarak, tatlı, tuz ve taş’ta olduğu gibi bazen (d) harfine dönüştüğünden daş ekmeği şeklinde söylenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder