SAYFALAR

11 Haziran 2013 Salı

ŞAHANE UN HELVASI


Şahane Un Helvası Tarifi

Malzemeler :

4 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil

Yapılışı:

Su ve 4 su bardağı toz şekeri kaynatınız, soğumaya bırakınız. Bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağını eritiniz, unu kavurunuz. Ağır ateşte kavrulan una ceviz içi, dolmalık fıstık, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, tarçın ve karanfil ilave ediniz. Kavrulan malzemelere, şerbeti yavaş yavaş ilave ederek, ağır ateşte pişiriniz. Demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder