Şahane Un Helvası Tarifi
Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil
Yapılışı:
Su ve 4 su bardağı toz şekeri kaynatınız, soğumaya bırakınız.
Bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağını eritiniz, unu kavurunuz. Ağır ateşte
kavrulan una ceviz içi, dolmalık fıstık, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, tarçın ve
karanfil ilave ediniz. Kavrulan malzemelere, şerbeti yavaş yavaş ilave ederek,
ağır ateşte pişiriniz. Demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder