SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

KUZU ETLİ AKKIZ (AYVALIK)


KUZU ETLİ AKKIZ

MALZEMELER:

1 kg şevketi bostan
400 gr kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kadar su
Tuz
1 silme çorba kaşığı un
1 adet limon

YAPILIŞI:

Zeytinyağını tencereye koyarak yağ kızınca soğanları ilave ediniz.Soğanlar sararınca eti ilave ediniz ve soteleyiniz.Tencerenizin altını kısarak ve kapağını kapatarak etlerin kendi suyunda pişmesini sağlayınız.Doğranmış şevketi bostanları tencereye ilave ediniz ve bütün malzemeyi 2-3 dakika daha soteleyiniz.İki su bardağı kaynar suyu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar 35-45 dakika kadar pişiriniz.Bir limonun suyu ile sulandırdığınız unu karıştırarak tencereye ilave ediniz.Beş dakika kadar daha pişirerek sıcak olarak servis yapınız.
Afıyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder