SAYFALAR

5 Haziran 2013 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ


KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER:

    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet kabartma tozu
    2 çay kaşığı şeker
    Yeterince un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Üzeri İçin
    Susam

YAPILIŞI:

  Margarini elinizle iyice yumuşatınız.Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, yoğurt, şeker, tuz, ilave edip yoğurunuz.Yavaş yavaş alabildiğince un ilave edin ve unun üzerine kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya devam ediniz.   Hamurunuz sert bir kıvama gelince cevizden büyük parçalar koparıp simit şekli veriniz. Yağlı tepsiye diziniz ve hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra yumurtanın sarısına ve beyazına bulayıp susama bulayıp tepsiye koyunuz. Önceden 180 'C ye ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar  pişiriniz.Soğuduktan sonra tepsiden çıkararak servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder