SAYFALAR

11 Haziran 2013 Salı

İRMİKLİ TOPLAR


İrmikli Toplar:

Malzemeler:

3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için hindistan cevizi & çiğ badem

Hapılışı:

Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alınız. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriniz. Pişince ara sıra karıştırarak soğutunuz.
Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yediriniz. Yanınıza bir kase su alınız.

Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayınız. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları hidistan cevizine bulayınız ve tabağa yerleştirip üzerlerine badem batırınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder