SAYFALAR

21 Haziran 2013 Cuma

DOMATESLİ KUSKUS PİLAVI


MALZEMELER:

2 su bardağı kuskus
2 orta boy domates
2 kaşık tereyağı
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1  tatlı kaşığı tuz
1 adet et bulyon
dereotu


YAPILIŞI:

Domatesleri yıkayınız,  rendeleyiniz ve pilav tencerenize alınız.Sıvı yağı ilave ediniz ve orta hararetli ateşte suyunu çekip iyice özleşene kadar pişiriniz.3- 4 su bardağı ılık su koyunuz ve kaynamasını sağlayınız.Su kaynayınca kuskusu tencereye katınız ,tuzunu,bulyonunu ilave ediniz ve karıştırınız.Pilav kaynayınca iyice kısık ateşe alınız ve arada bir dibi tutup yapışmasını önlemek için karıştırınız.Suyunu  tamamen çekmesine yakın tuzunu ilave ediniz.Kuskus suyunu  tamamen çekince ocağı kapatınız.Küçük bir tavada tereyağını eritiniz ve kızdırınız.Pişmiş olan kuskusun üzerine dökünüz ve demlenmesi için kağıt havlu serip kapağını kapatınız.Dereotu ile süsleyiniz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder