Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki
armutlardan yapılır.
MALZEMELER:
500-750 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu hesap edilir.
Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya
bölünerek dilimlenir. Çekirdek evleri çıkarılır. 1 kg . armut için 600 gram yani 3 bardak su
kaynatılır. Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya
tartılır. 750 gr. veya 3.5 bardak suya 1 kg . şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup
yapılır. Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur. 1-2 dakika
kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder