SAYFALAR

5 Mayıs 2013 Pazar

ZEYTİNLİ EKMEK



MALZEMELER:


4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1/2 su bardağı süt
1 kase dilimli zeytin


YAPILIŞI:



     4 su bardağı un,1 tatlı kaşığı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı kurumaya, yarım su bardağı süt, 1 kase doğranmış siyah zeytin ve biraz da ılık su ekleyerek hamuru yoğurunuz . Ne çok yumuşak ne çok katı bir hamur elde ediniz.Yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru daha sonra istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp susama batırınız ve  tepsiye diziniz.  1 saat kadarda tepside dinlendiriniz 180 derece fırında pişiriniz.Yanında kekikli zeytinyağı ile servis ediniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder