MALZEMELER:
250 gr YER ELMASI
1 SU BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
4 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ
DEREOTU
LİMON
YAPILIŞI:
YER ELMALARINI AYIPLAYIP YIKAYINIZ.RENDENİN İRİ TARAFINDAN RENDELEYİNİZ.TENCEREYE SIVI YAĞI KOYUNUZ VE RENDELENMİŞ YER ELMALARINI SARARTINIZ.ÜZERİNE TEREYAĞI VE UNU İLAVE EDEREK KAVURUNUZ.DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ ÜZERİNE SUYUNU İLAVE EDİNİZ.UNUN TOPAKLANMAMASI İÇİN BİR ÇIRPMA TELİYLE SÜREKLİ ÇIRPINIZ.PİŞMESİ İÇİN 15 DAKİKA KAYNATINIZ.BİR BARDAK SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ KATINIZ VE ÇIRPINIZ.KIYILMIŞ DEREOTU VE LİMONLA SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder