SAYFALAR

11 Mayıs 2013 Cumartesi

BADEMLİ ISPANAK KÖKÜ





MALZEMELER:


1 kg ıspanak kökü

200 gr file badem

2 soğan

2~3 diş sarımsak

100 ml zeytinyağı

Tuz


YAPILIŞI:


Ispanak köklerini iyice yıkayıp süzünüz. Soğanları yemeklik doğrayıp derin bir tencerede zeytinyağı ile soteleyiniz. Sarımsakları da ince kıyıp ilave ediniz. Ispanakları ekleyip üzerine 1 çay bardağı su ilave ediniz. Tuz ile tatlandırınız. Kapağını kapatıp 10 dakika pişiriniz. Soğuduktan sonra servis tabağına alınız. File bademleri tavada hafif kavurup üzerine serpiniz. Sıcak servis yapınız.


Bademli ıspanak kökü artık hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder