SAYFALAR

18 Nisan 2013 Perşembe

ARAP PİLAVI



  
MALZEMELER:

1 adet tüm tavuk
4 su bardağı pirinç
3 adet patates
2 adet patlıcan
5 çay kaşığı kimyon
5 çay kaşığı karabiber
tereyağ
sıvıyağ

YAPILIŞI:

1 bütün tavuğu 2 tatlı kaşığı tuz serpilerek suda haşlayınız. Islatılan pirincin de üzerine 2 çay kaşığı tuz serpiniz. Kabukları soyulan 3 patates ve 2 adet patlıcan küp küp doğrayınız. Patlıcanları tuzlu suda bekletiniz ve kurulayınız. Patatesleri ve  patlıcanları kızartınız. Kızartılan patlıcan ve patateslerin üzerine karabiber ve kimyon serpiniz. Haşlanan tavuğu ayıklayınız. Büyük parçalar halinde tavuk etleri kesilip didikleyiniz. Tavuk etlerini tencerenin içine diziniz. Baharatlı patlıcan ve patatesleri karıştırınız tenceredeki tavuğun üzerine koyunuz. Islatılıp suyu süzülen pirinci karabiberle harmanlayıp 2 çay kaşığı tuz serpiniz. Pirinçle diğer malzemelerin üzeri örtünüz. Tencereye tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek pişiriniz. Pişen yemeği servis tabağına ters çevirerek  koyunuz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder