SAYFALAR

24 Ağustos 2012 Cuma

KIYMALI BARBUNYA



MALZEMELER:

1/5 kg AYIKLANMIŞ BARBUNYA
250 gr KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
1 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
2 ADET DOMATES
SIVI YAĞ
TUZ
1 ADET ET BULYON

YAPILIŞI:

     BARBUNYALARI BİR TAŞIM KAYNATINIZ VE SUYUNU SÜZÜNÜZ.SOĞANI İNCE İNCE KIYINIZ.HAVUÇLARI SOYUNUZ VE AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ.DAHA SONRA BİR TENCEREYE KIYMA,HAVUÇ,SOĞAN VE YAĞI KOYUNUZ.KIYMA KAVRULUP SOĞANLAR SARARINCA İÇİNE SALÇA VE BULYONU KATINIZ.BARBUNYALARI İLAVE EDİNİZ.ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KATINIZ.DOMATESLERİN KABUKLARINI SOYUNUZ VE KÜP KÜP DOĞRAYINIZ,TENCEREYE KATINIZ.KISIK ATEŞTE YARIM SAAT PİŞİRİNİZ.
      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder