SAYFALAR
▼
9 Ağustos 2012 Perşembe
GÖKKUŞAĞI TATLISI
MALZEMELER:
28 KAŞIK ŞEKER
8 KAŞIK NİŞASTA
2 PAKET VANİLYA
1 PAKET MUZLU PUDİNG
1 Kg SÜT
2 ADET ŞEFTALİ
GIDA BOYASI
KUŞ ÜZÜMÜ
KURU KAYISI
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
4 KAŞIK NİŞASTA ,BİR PAKET VANİLYA,14 KAŞIK ŞEKER 5 BARDAK SU BİR ÇİMDİK YEŞİL GIDA BOYASINI PİŞİRİNİZ.BİR BORCAMA DÖKÜNÜZ.TEKRAR TENCEREYE 1 Kg SÜTÜ VE PUDİNGİ ,BİR ÇİMDİK SARI GIDA BOYASINI KATIP PİŞİRİNİZ.SOĞUMUŞ YEŞİL PELTENİN ÜZERİNE YAVAŞCA PUDİNGİ DÖKÜNÜZ.İKİN ADET ŞEFTALİYİ RENDELEYİNİZ.PUDİNG SOĞUYUNCA ÜZERİNE YİNE YAVAŞÇA YAYDIRINIZ.PELTEYİ DONMASI İÇİN BUZLUĞA ATINIZ.BU ARADA KIRMIZI PELTE İÇİN 14 KAŞIK ŞEKER,4 KAŞIK NİŞASTA,VANİLYA VE BİR ÇİMDİK KIRMIZI GIDA BOYASINI KATIP PİŞİRİNİZ.BUZLUKTAKİ PELTENİN ÜZERİNE YAVAŞÇA ONUDA KATINIZ.TEKRAR DONDURUNUZ.İYİCE DONUNCA ÜZERİNİ KURU KAYISI,KUŞÜZÜMÜ VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP TEKRAR DONMASI İÇİN 2 SAAT BEKLETİNİZ.
AFİYET OLSUN.
çok güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiliçim açıldı renkleri görünce
YanıtlaSilemeğinize sağlık,eminim renklerinin güzelliği kadar tadıda güzeldir