SAYFALAR

28 Şubat 2012 Salı

ISPANAK KÖKLÜ YARMA ÇORBASI


MALZEMELER:

1 AVUÇ ISPANAK KÖKÜ
1 AVUÇ HAŞLANMIŞ NOHUT
1 SU BARDAĞI YARMA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI UN
TEREYAĞI
KURU NANE
YETERİNCE SARIMSAK
TUZ

YAPILIŞI:

  YARMAYI BİR GECE ÖNCEDEN ISLATINIZ.ERTESİ GÜN HAŞLAYINIZ.ISPANAK KÖKLERİNİ İYİCE YIKAYINIZ.SIVIYAĞDA ÇEVİRİNİZ VE DAHA SONRA BİRAZ SUYLA PİŞİRİNİZ.PİŞMİŞ YARMALARIN İÇİNE NOHUT VE KÖKLERİ İLAVE EDİNİZ.BİR KASEDE YOĞURT,UN VE SARIMSAĞI ÇIRPINIZ.TERBİYE EDİNİZ BİRAZ YAVAŞÇA KAYNAMASINI BEKLEYİNİZ.BİR TAVADA TEREYAĞINI KIZDIRIP NANEYİ YAKINIZ VE İLAVE EDİNİZ.
 AFİYET OLSUN.

2 yorum: