SAYFALAR

22 Ocak 2012 Pazar

TURUNÇ REÇELİ




 

     AĞABEYİME MARMARİS'TEN TURUNÇ GETİRMESİNİ RİCA ETTİM.KABUKLARINI YILDIZ ŞEKLİNDE ALTIYA BÖLÜNÜZ.İÇLERİNİN BEYAZ KISMINDAN AZ BİRŞEY SIYIRINIZ.DAHA SONRA KIVIRARAK YORGAN İĞNESİ İLE İPLİĞİNE DİZİNİZ.ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU DOLDURUNUZ.15 DAKİKA KAYNATIP ACI SUYUNU DÖKÜNÜZ.AYNI İŞLEMİ TEKRAR EDİNİZ.ÜÇÜNCÜYE KABUKLARI DURULAYINIZ.TENCEREYE KOYUNUZ 2 kg ŞEKER İLAVE EDİNİZ.BENİM TURUNÇLARIM 22 ADETTİ.1 SU BARDAĞI SU ,1 ADET KABUK TARÇIN,4 ADET KARANFİL,2 PAKET VANİLYA İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE AĞZI ARALIK 45 DAKİKA PİŞRİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA İPLERİNDEN ÇIKARINIZ.
     AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. ah bulsam bulsamm :=))
    hemen yapıcam :=))

    birde bodrum mandalinası ne güzel olur..

    ne kadar da güzeller..

    YanıtlaSil
  2. Nunu'cum gibi ben de resmi görünce keşke burada da olsa da yapsam dedim :)) Malesef Eskişehirde bulunmuyor böyle meyveler.

    Ama harika rengi var, kokusu nasıl güzeldir kimbilir? Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. hii..
    bayılırımm..
    emeğinize sağlık..
    renk muhteşem..
    lezzetini garanti ediyor.
    takipteyim.
    bende beklerim sayfama
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalarrrrrrr
    bende izmitliyim
    degirmenderede dogdum,buyudum
    sonra istanbul ,izmit derken............
    yuvaciktayim
    turunctan yaptiginiz ayni receli kalin kabuklu portakaldan yapiyorum.
    ellerinize saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ben bayılıyorum bu reçelin renginede,kokusunada,tadınada...emekğinize sağlık

    YanıtlaSil