SAYFALAR

12 Nisan 2010 Pazartesi

PASKALYA -2010










Bu yıl yine paskalya zamanı geldi.Tabiatın yeniden doğuşu olarak adlandırıyorum ben.Yeni yaşadığım evde bu yıl paskalyayı yumurtaları boyayarak ve paskalya çöereğimi kendim yaparak kutladım.Daha önce hiç pişirmemiştim,her zaman pastahaneden hazır alırdım.Yarımca'da bulamadım ve kendim yaptım.Böylesi çok iyi oldu ve ben öğrendim.Yeni satın aldığım özel örtüler üzerinde sundum.Mutlu ,sağlıklı ve huzurlu nice paskalyalar...

MALZEMELER:

1 kg un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
1yemek kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
100 gr az çekilmiş badem
3 yumurta

YAPILIŞI:

Süt,yağ ve mayayı biraz ısıtınız.Ayrı bir kapta un ,tuz,bademin yarısı,yumurta ve şekeri koyunuz.Yoğurduktan sonra saç örgüsü şeklinde biçim veriniz.Yarım saat mayalanması için dışarda bekletiniz.Üzerine yumurta sarısı ve kalan bademi serpiniz.160 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder