SAYFALAR

16 Ocak 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



TARİF BİR:

MALZEMELER:

1 kg kereviz
1 adet havuç
1 adet soğan
şeker,tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon

YAPILIŞI:

Bütün olarak soyulmuş soğanı tencereye koyunuz.Kerevizleri yıkayıp ayıklayınız,havuçlarıda ayıklayıp soğanın üzerine ilave ediniz.Kerevizleri dilim dilim keserek tencereye diziniz.Üzerine limon ,zeytinyağı,şeker,tuz ilave ediniz.1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişiriniz.Soğuduktan sonra kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

TARİF İKİ:


MALZEMELER:

3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
½ adet limon
2 adet portakal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI:

Kerevizler ayıklayıp,yıkayınız her tarafına limon sürünüz, 1 santim kalınlığında dilimleyiniz.Ortaları ve kenarlarını kurabiye kalıpları ile kesiniz.Havuçlarıda aynı şekilde kesiniz. Havuçları kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye diziniz. Soğanları zeytinyağında biraz kavrunuz, kerevizlerin üzerlerine ilave ediniz .Şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal suyunu ve biraz suyu kerevizlerin üzerlerine dökünüz, pişmeye bırakınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder