SAYFALAR
▼
1 Mayıs 2009 Cuma
YERELMASI
MALZEMELER:
-1 kg yerelması
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-zeytinyağı
-tuz
-şeker
-limon
YAPILIŞI:
Yerelmalarını ayıklayıp yıkayınız.Havucun kabuklarını traşlayıp doğrayınız.
Soğanı bütün olarak ayıklayınız.Yayvan bir tencereye dörde bölünmüş yerelmalarını,havuçları ve bütün haldeki soğanı koyunuz.Üzerine yarım çay bar-
dağı zeytinyağı,üç adet kesme şeker ve tuzunu ilave ediniz.Üstlerine çıkacak kadar su ilave edip ocağa koyunuz.Yarım limon sıkarak kısık ateşte 45 dakika
pişiriniz.Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI:
-Zeytinyağlı yemeklerde daima suyunun berrak olması için soğanı bütün koyunuz.
-Dereotunu süslemek için kesmeden, saplarını ayıklayarak süsleyiniz.Kesildiği taktirde durunca rengi kararır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder