SAYFALAR

25 Mayıs 2009 Pazartesi

GULASH


Bu yemek aslında Osmanlının Macaristanı kuşattığında askerlere kulaşı adıyla yaptığı yemektir.Fakat o aslını korumamıştır gulash olmuştur.Salçalı baharatlı
ve un,şarap karışımı düdüklüde pişer dana etiyle yapılır.Yanında patates nişastasıyla yapılmış ekmek dilimleriyle yenir.


MALZEMELER:


750 gr iri doğranmış dana eti
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
½ çay kaşığı tarçın
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak kırmızı sofra şarabı
Tuz


YAPILIŞI:


Şarap hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyunuz .Üzerine 4 su bardağı su ilave ediniz.Yaklaşık 45 dakika pişiriniz.Düdüklü tencereyi açtıktan sonra şarabı ilave edip karıştırınız.
Servis ederken yanına doğranmış kuru soğan,kızarmış patates ilave edebilirsiniz.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder