SAYFALAR

2 Mayıs 2009 Cumartesi

ETLİ BEZELYE


MALZEMELER:

-1/2 kg iç bezelye
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-dereotu
-salça,tuz
-becel yağı

YAPILIŞI:

Etleri,yağı,havucu ve yemeklik doğranmış soğanı düdüklü tencerenin içine koyunuz.Etler pişip ,soğanlar sararınca bir yemek kaşığı salça ve bezelyeleri ilave ediniz.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip düdüklünün kapağını kapatınız.Yarım saat pişiriniz.Daha sonra kuşbaşı doğranmış patatesleri ilave edip beş dakika pişiriniz.Üzerine doğranmış dereotu ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder