SAYFALAR

12 Nisan 2021 Pazartesi

BAKLA ÇORBASI


 

Bakla, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir.  A, B, C ve B2 vitaminleri içermesinin yanı sıra idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Baklanın faydalarını sıralayacak olursak;


Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.

Doğal depomin kaynağıdır.

Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar.

Böbrek fonksiyonlarını düzenler.

Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kötü kolestrolü düşürmeye yardımcıdır.

Kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kişiler tarafından protein açısından zengin olması bakımından bu açığın kapatılmasında etkili bir besin öğesidir.

İdrar yollarını temizlemeye yardımcıdır.

Kalp dostudur.

Merhaba sevgili dostlar uzun bir aradan sonra yine güzel bir tarifle sizlerle birlikteyiz. Şimdi bakla mevsimindeyiz.

İçinizi sımsıcak ısıtacak bir çorba geliyor.

 

BAKLA ÇORBASI

 

MALZEMELER:

 

10 adet taze bakla

1 çorba kasesi yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

5 diş sarımsak

tereyağı, sıvı yağ

tuz

taze nane, dereotu

 YAPILIŞI:

Baklaları yarım cm inceliğinde kesiniz. Sıvı yağda tuz ilavesi ile sarartınız. Üzerine sıcak su ekleyiniz. Pişmeye bırakınız. Büyük bir kasede yoğurt, un, yumurta, dövülmüş sarımsak katarak iyice çırpınız. Pişmekte olan baklaların üzerine ılıştırarak meyanesini katınız. Ara ara karıştırarak meyanenin pişmesini sağlayınız. Daha sonra üzerine tereyağını kızdırıp dökünüz. Kıyılmış taze nane ve dereotlarını katınız. Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder