SAYFALAR

6 Mart 2020 Cuma

OTUR FATMA TATLISI


MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU

YAPILIŞI:

2 ADET YUMURTA VE 1 SU BARDAĞI ŞEKERİ GENİŞ BİR KAPTA İYİCE ÇIRPINIZ.ÜZERİNE 1/2 SU BARDAĞI YAĞ VE 1 SU BARDAĞI YOĞURT İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİNİZ.KARIŞIMA BUĞDAY UNU VE MISIR UNUNU,KABARTMA TOZUNU DA KATARAK ÇIRPMA İŞLEMİNE KEK KIVAMINA GELENE KADAR DEVAM EDİNİZ.AZ YAĞLANMIŞ TEPSİYE MALZEMEYİ DÖKÜNÜZ.45 DAKİKA 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder