SAYFALAR

6 Mart 2020 Cuma

GELİN UTANDIRAN ÇORBA (KOCAELİ)


MALZEMELER:

1 KASE UN
4 SU BARDAĞI SU
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ

YAPILIŞI:
UN,TUZ VE SUYU KARIŞTIRARAK SERT BİR HAMUR ELDE EDİNİZ.HAMURU YUFKA HALİNE GETİREREK İNCE İNCE KESİNİZ.TENCEREDE KAYNAYAN SUYUN İÇİNE  HAMURLARI ATINIZ VE 20 DAKİKA KAYNATINIZ. AYRI BİR TAVADA İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI ,SALÇAYI VE TUZU BİRLİKTE KAVURUNUZ.BU KARIŞIMI KAYNAYAN HAMURUN TENCERESİNE İLAVE EDİNİZ.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder