SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

TİRİTLİ KÖFTE (URFA)



TİRİTLİ KÖFTE

Malzemeler



½ kg. kuyruklu parça et

250 gr çiğköftelik et

1 su bardağı nohut

8 çay bardağı bulgur

1 çay bardağı pul biber

1 orta boy kuru soğan

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sarımsaklı yoğurt



Hazırlanışı

Dövülmüş çiğ köftelik et, bulgur, pul biber, baharat, tuz ve dört eşit parçaya bölünen kuru soğan temizlenerek, malzemeler birbiriyle karıştırılır. Bulgur yavaş yavaş katılarak yoğrulur. Aya köftesi kıvamına gelen köfteden soğanlar çıkartılarak iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır.


Diğer taraftan tencereye bir yemek kaşığı tuz ve su doldurulur, içine atılan köfteler kaynadıktan sonra süzgece alınarak bekletilir. Öte yandan bir gece önceden ıslatılmış nohut ile kuşbaşı doğranmış kuyruklu et bir tencere suda pişirilerek tirit haline getirilir, kuyruklar çıkartılıp ezildikten sonra tekrar içine atılır. Tamamen pişen et ve nohudun içerisine önceden hazırlanmış köfteler ilave edilerek servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder