SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ UN HELVASI (URFA)


MALZEMELER

Yarım kilo süt
6 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
yarım paket
3 baş tuzsuz Şanlıurfa peyniri


HAZIRLANIŞI


Büyük bir tavanın içinde yağı eritin ve yağ eriyince üzerine unu ilave edip un pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer yandan sütün içine şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız şekerli sütü kavurmuş olduğunuz una yavaşça ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak helva istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Helva piştikten sonrada peyniri dilimleyip helvaya ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz helvayı istediğiniz şekilde servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder