SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

TAZE OTLU TEREYAĞI


MALZEMELER:

- Kimyon – kırmızı biber – sarımsak
- Nane – taze soğan-ceviz
- 1 kalıp tereyağ
- İncecik kıyılmış, dilediğiniz taze otlar 
- Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağı çatalla ezin. İçine incecik doğradığınız otları, biraz tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip, karıştırın.Karışımı yağlı bir kağıda serin ve sıkıca paketleyin. İşte herşey bu kadar basit! Tıpkı tereyağ gibi buzdolabında saklayıp, gerektikçe dilimleyerek kullanabilirsiniz. Güzel bir hafta sonu kahvaltısında kızarmış ekmeklere sürmek için harika bir seçenek olacaktır. 
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder