SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

DOMATESLİ BRUSCHETTA (İTALYAN KANEPESİ)


(Brusketa olarak okunuyor.) İtalya’da yemeğe doyamadığım ve yapımı çok kolay bir ön yemek. Domates-sarmısak -zeytinyağı-ekmek bileşimiyle Türk damak tadına son derece uygun bir yaz yemeği. İtalyan mutfağında antipasti, yani ana yemek öncesi iştah açıcı ön yemek olarak sunulan domatesli bruschetta, kahvaltıda veya akşamüstü çayının yanında yemek için de uygun.

MALZEMELER:

2 büyük domates
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
8 dilim ekmek (yarım cm kalınlığında)
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
permesan peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Domateslerin kabuklarını soyunuz. Sulu olan çekirdekli kısımlarını çıkarıp, tuzunu ekleyiniz. Mümkün olduğunca suyundan arındırmaya çalışınız; hatta domatesleri bir süzgeçte 15 dakika bekletebilirsiniz. Ardından bir kaba koyup, üzerine fesleğenleri,rendelenmiş permesan peynirini ve karabiberini ekleyiniz. Karabiberler taze çekilmiş olursa, lezzeti çok arttıracaktır.Fırını 200 derecede ısıtınız. Ekmek dilimlerinin önce bir yüzünü, daha sonra diğer yüzünü 5 dakika kadar kızartınız. Yanmamalarına dikkat ediniz.Bir fırça yardımıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve dövülmüş sarımsakları ekmeklerin üzerine sürünüz.Servis yaparken, ekmek dilimlerinin üzerine domatesli karışımı koyup; ılık veya soğuk ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Tavsiye:

 İtalyan mutfağında birçok bruschetta tarifi bulunmakta: Sade, keçi peynirli, fasulye ezmeli, cevizli, vs. Ben damak tadımıza uygun olduğunu düşündüğümden, domateslisini seçtim. Domatesli bir başka tarifte, malzemelerin içine çok ince kıyılmış kırmızı soğan da eklemişlerdi. Eğer aklınıza yatıyorsa, siz de ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder